вівторок, 16 травня 2017 р.

12.05.2017р. у Верховній Раді відбувся «круглий стіл» на тему: «Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?» за ініціативи Центру допомоги дітям з особливими потребами ВГО «Рада юристів України» за сприяння Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, організованому в адмінбудівлі Верховної Ради України по вул.Банкова, 6-8 в м.Києві

 13 ТРАВНЯ 2017, 15:50

12.05.2017р. у Верховній Раді відбувся «круглий стіл» на тему: «Я - Мама особливої дитини! Чому я щаслива?»


 У заході, організованому в адмінбудівлі Верховної Ради України по вул.Банкова, 6-8 в м.Києві за сприяння Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю за ініціативи Центру допомоги дітям з особливими потребами ВГО «Рада юристів України» і присвяченому мамам дітей з особливими потребами - синдромом Дауна, аутизмом, інтелектуальною недостатністю, - взяли участь близько 200 осіб.
 «Круглий стіл», проведений з нагоди Дня Матері, був покликаний привернути увагу громадськості до проблем матерів та сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами.
 Учасники заходу зійшлися на думці, що особливі діти заслуговують бути частиною суспільства, щоб їх приймали та любили такими, якими вони є. Вони зазначали, що кожна особлива дитина – унікальна, зі своїми мріями та прагненнями та має бути не лише адаптованою до суспільства, а й зробити свій внесок у його розвиток, а їх мами будуть дійсно щасливими, спостерігаючи за здобутками своїх дітей.



 У свою чергу мами особливих дітей, психологи і керівники центрів по роботі з дітьми з особливими потребами - Р.Кравченко, Ю.Бурда, І.Сергієнко, Н.Андрєєва, О.Ладна, Т.Чечко, О.Лосєва, В.Лищенко, О.Вєдєрнікова – розповіли про секрети власного щастя, поділилися досвідом того, як долати життєві негаразди, зберігаючи віру в себе та у свою дитину.
 Завершився «круглий стіл» концертною програмою, під час якої виступили творчі колективи: «Веселунчики», центру «Лотос-Мед»; театральна студія Благодійного товариства допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Джерела» з виставою «Я - Людина і Я - Дію» (художній керівник Наук Т.М.); колектив «Діти Світу»; Ріпсіме Мікаелян та інші. Свою підтримку мамам висловили художники - Андрій Кулагін, Олеся Рибченко, Олена Ляйтнер, актор - Олег Артамонов, священнослужитель - Олег Єгорченко.
 Мами і діти з особливими потребами отримали подарунки (продуктові набори та канцтовари, зібрані силами волонтерів духовної академії «Ісус Навин»). 

 Кожного учасника заходу відзначили подякою керівники ВГО «Рада юристів України» Голова Гитченко С.О., Заступник Голови Гитченко С.І., Керівник Центру допомоги дітям з особливими потребами Ковальчук О.М.
Інформаційне джерело Сайт Верховної Ради України


Дивіться відеорепортаж Круглого столу від 12.05.2017р.



Також дивіться відеорепортаж в Новинах Першого національного телеканалу від 14.05.2017

1 коментар:

  1. Очень огорчена, что присутствовала, как эксперт, Бурда Юлия Александровна. Этот человек, по моему мнению, не имеет права вообще высказываться на такие темы, поскольку своего особенного ребенка она отдала в 2006 году в интернат для детей с особенными потребностям. С помощью телеканала СТБ ее лишили родительских прав относительно Артура. (http://sos.stb.ua/ua/2013/10/20/proekt-vryatujte-nashu-sim-yu-ne-smog-pomoch-sem-e-burda/ ссылка на комментарий про семью "многоуважаемой" Юлии Александровны). После этого она еще открывает свой центр для помощи таким деткам!!!!! ШОК!!! Это и центром не назовешь. Быстрее камерой хранения для детей. Я сама мама особенного ребенка и мне очень жаль, что такие горе-специалисты рассказывают, как учится быть счастливыми!!! Остальным участникам конференции хочу сказать СПАСИБО за то, что помогают нашим "особятам" стать полноценными членами общества.

    ВідповістиВидалити